Alexandre Benguerel

Alexandre Benguerel

Alexandre Benguerel. Nascut a Vic, als 18 anys va marxar a estudiar enginyeria industrial a Barcelona i ja no ha tornat. A la finalització dels estudis, va incorporar-se a ACCIÓ (Agència per la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat), on ha ocupat diverses posicions. El 2016 es va traslladar a Nova York com a desenvolupador de negocis internacionals.

Alexandre Benguerel

"Som peculiars. Som urbanites, però no com la gent de Barcelona. Osona té una personalitat pròpia, que ens dóna singularitat”

07/10/2020

Tens previst tornar a viure a Osona algun dia?

Osona sempre serà casa. La família, els amics, el menjar, la manera de fer… També hi conservo una molt bona xarxa d’amics. No obstant això, em preocupa el fet de trobar-hi oportunitats laborals.

Com veus la comarca des de la distància?

Som peculiars. Som urbanites, però no com la gent de Barcelona. Osona té una personalitat pròpia, que ens dóna singularitat. Vic és una ciutat molt rica i amb caràcter, amb potencialitats. La comarca és un lloc robust, amb una indústria sòlida i amb bones empreses. És cert que el pes el té l’alimentació i, en aquest sector, crec que si pot desenvolupar molta innovació. També cal reforçar altres sectors com el TIC i tornar a donar pes a la indústria.

Crec que és vital potenciar la universitat, sobretot ara que ha crescut en l’àmbit de la Catalunya central. 

Per fer una comparativa amb els Estats Units, a Catalunya es valora més tenir una bona qualitat de vida i el cert és que a Osona tenim un estàndard molt alt. En canvi als EUA es basa més en la cultura de l’èxit professional.

Respecte a la captació i retenció de talent, què creus que hauria de millorar a Osona?

Crec que tenim l’efecte centralitat de Barcelona i costa que la gent torni. Caldria potenciar el tren i la xarxa de transports en general. També penso que falta mà d’obra per a les empreses del sector industrial. Per això, caldria potenciar la formació professional superior com han fet altres països del nord d’Europa.

Una cosa que he après a valorar molt a Nova York és treballar en entorns multiculturals, crec que són molt enriquidors perquè les empreses tinguin èxit internacional, i per tant, estaria bé promoure programes on les grans empreses osonenques contractin gent de fora.

Quina és la teva opinió respecte a la gestió que s’ha fet de la COVID19 a Nova York?

Segurament ja ho haureu vist a les notícies però a escala federal és un desastre. Això ha accentuat encara més la diferència de classes. A Nova York la pandèmia ha afectat sobretot les zones més humils on hi ha hagut la necessitat de sortir a treballar cada dia.

En canvi, la resposta del governador de Nova York ha estat molt positiva, esdevenint un referent pel ciutadà en els moments més complicats.