Arnau Vidal
“Si realment creus en alguna cosa i creus que pot tenir futur, aposta-hi fort, però també sigues realista i no hipotequis el teu futur amb alguna cosa si encara és una llavor”
Explica’ns una mica la teva trajectòria professional.
Sóc nascut a Vic i vaig viure a Gurb. Tinc 23 anys. Fa 5 anys i mig vaig fundar la meva pròpia empresa, Team Heretics, una organització dedica als esports electrònics i equip competitiu. Des de llavors, visc a Madrid. En paral·lel, des de fa 7 anys també sóc representant de creadors de continguts, com ara influencers i youtubers, i represento alguns dels creadors de contingut més reconeguts a nivell mundial com ara l’Ibai Llanos o el TheGrefg.
La meva carrera sempre ha estat en el món de l’entreteniment digital fent d’enllaç en mil aspectes dins d’aquesta indústria.
Vaig estudiar a Vic, a la secundària vaig marxar a estudiar un curs a Estats Units i després vaig fer Ciències Empresarials i Management a la UPF, que no la vaig acabar.
Què et va portar a marxar de la comarca?
Jo ja feia anys que vivia a Barcelona. Vaig marxar a Barcelona a estudiar. Quan vam muntar l’empresa amb dos socis més, dos dels socis vivíem a Barcelona i un a Madrid. A mesura que l’empresa va anar creixent i vam necessitar muntar una estructura, l’única persona que tenia temps per dedicar-se a temps complet era el soci de Madrid. Així que vam començar a crear l’empresa a Madrid i al cap d’un temps, jo ja estava completament dedicat només a aquest projecte. Llavors ja teníem 10 persones treballant a l’oficina i tenia sentit que continuéssim creixent a Madrid.
A l’actualitat, a l’oficina som 45 persones treballant, i després hi ha els nois que es dediquen a competir i a crear continguts sobre els seus jocs respectius. Ells treballen des de casa i són uns 25 més.
Així que tenim 70 persones assalariades. Estem creixent cada any d’una manera bastant important. El nostre creixement ha estat orgànic. No hem buscat socis inversors per al creixement. Només hem incorporat socis al projecte pel seu valor estratègic i no tant pel valor inversor. És el cas per exemple, del jugador de futbol Sergio Reguilón.
Val la pena destacar també que el juny de l’any passat, el grup de capital risc Sevenzonic Capital, la societat fundada per Ángel Cano, Javier Rodríguez Zapatero y Juan Pedro Moreno (ex CEO del BBVA, ex Director General de Google Espanya i Portugal, i ex President d’Accenture Espanya, Portugal i Israel), va entrar al consell d’administració de Team Heretics. Amb aquesta aliança, Sevenzonic ens aporta assessorament financer i l’experiència digital necessària per assolir els nostres objectius.
Igualment, Omega Capital (la family office d’Alicia Koplowitz) ha invertit també en el nostre projecte.
Com vas entrar en aquest món de la indústria dels E-Sports i les competicions esportives digitals?
Estava molt connectat amb aquest món. Jo vaig començar a representar creadors de contingut i era una indústria que tenia moltes sinergies amb el que hem acabat muntant l’empresa. Hi va haver un moment en què ja representava els creadors de contingut més Top d’Espanya i Sudamèrica, i vaig veure que tenia una possible fórmula per establir vincles entre els creadors de contingut i els E-Sports.
El fet de treballar amb els creadors de contingut ens donava un avantatge competitiu sobre la resta molt interessant. Crec que vam crear l’empresa quan encara no hi havia hagut el boom. A l’actualitat treballem amb 15 marques de patrocinadors amb acords de patrocini molt importants (Adidas, San Miguel, Babybel, Nestlé, Samsung, Philips, etc). Tenim acords més importants que alguns dels principals equips de futbol o de l’ACB.
De fet, des de fa un parell d’anys hem anat incorporant a l’equip talent molt potent en l’àrea dels patrocinis. Per exemple, vam incorporar a l’equip el director de patrocinis de l’Atlètic de Madrid per liderar tota la part comercial del nostre projecte i l’antic director de patrocinis del BBVA.
Només tens 23 anys. Quines reflexions compartires als joves osonencs respecte el seu futur professional?
Crec que no sóc ningú per donar consells perquè la situació de cadascú és diferent. En el meu cas, crec que ha tingut molt impacte el fet de creure fermament amb aquest projecte i vaig anar-hi fins al final. Tenia el pressentiment que funcionaria encara que en aquell moment, la gent encara no ho veia.
Tot i així, també vaig ser conservador. No vaig deixar d’estudiar fins que no vaig veure clar que ja em guanyava bé la vida i que l’empresa funcionava.
Si realment creus en alguna cosa i creus que pot tenir futur, aposta-hi fort. Però també sigues realista i no hipotequis el teu futur amb alguna cosa que encara és una llavor. Sempre he intentat controlar el que pot passar i tirar-me a la piscina quan m’havia assegurat que a la piscina hi havia aigua.
Com veus la comarca des de fora?
Per una banda, crec que la qualitat de vida d’Osona és incomparable. No té res a veure viure a Osona o viure a Barcelona o Madrid. Trobo a faltar la família i els meus amics de tota la vida. En part hi has de renunciar i forma part del camí.