Llucià Homs
A Osona falten espais de trobada per posar en comú projectes i contactes
Tens pensat tornar a viure a Osona algun dia?
Em faria il·lusió. De la comarca trobo a faltar el seu dia a dia, els llaços familiars i el contacte amb els amics d’infantesa. No obstant això, considero que es pot viure a cavall de les dues ciutats, si entenem que la gran Barcelona arriba prop de Vic. Actualment, però, encara tinc la sensació que necessito viure i desenvolupar-me professionalment a Barcelona i a Londres.
Com veus la comarca des de la distància?
La comarca té un tarannà particular i molt d’encant. Ha mantingut el caràcter i la identitat pròpia d’on vivim i ens desenvolupem. Culturalment, té molt recorregut per desenvolupar-se si sap crear les complicitats necessàries amb la gran Barcelona.
Respecte a la captació i retenció de talent, què creus que hauríem de millorar a Osona?
Crec que és important que la gent surti a fora i que pugui tenir una vida professional sense fronteres. Penso que el problema és l’anclatge, al mateix temps que hi ha problemes per trobar a la comarca els elements on poder desenvolupar aquestes competències i trajectòries professionals, especialment en el sector cultural. Penso que falten espais de trobada per posar en comú projectes i contactes. També en l’àmbit polític. Estaria bé organitzar dues trobades a l’any per fer transferències de coneixement entre la comarca i la capital catalana. Sempre he estat obert a col·laborar amb projectes comarcals i de sumar a l’entramat cultural de la comarca per potenciar-lo.
Quina és la teva opinió respecte a la gestió que s’ha fet de la COVID19 a Londres?
Crec que la gestió del primer ministre britànic en relació amb la pandèmia ha estat nefasta i erràtica. No ha estat capaç de donar una resposta clara a la tensió que s’estableix entre sanitat i economia. Va tenir una actitud irresponsable fent prevaldre sols l’econòmic i avui en paga les conseqüències. La gestió a UK no és una gestió que serveixi de model, en cap cas.